torstai 30. elokuuta 2012

Suihkuttelua

Eilistä lukuunottamatta olen viljelyksiä suihkutellut nyt iltaisin ötökkäöljyllä. Silmämääräisesti matoja on vähemmän nyt, mutta tuhoja näkyy tulevan päivittäin lisää. Kohta tekisi mieli siirtyä vähän vahvempiin aineisiin... Madot ovat saaneet päättää nyt päivänsä sadevesiviemäriin, jos niitä olen nähnyt.


Ruusukaalin lehdistä valtaosan leikoin lauantaina. Tyngät jäi ja vielä ainakin kaali on hengissä. Ruusukaalin alut ovat aika pieniä, jospa ne saisi vähän isommiksi vielä syksyn aikana.


Chili ja paprikat ovat menettäneet melkein kaikki lehtensä. Pieni paprikan alkukin oli reikiintynyt ja se meni nyt biojätteeksi. Chilejä pitää tarkkailla, kokevatko nekin saman kohtalon. Auringonkukat ovat aika rankoja, yksi neljästä näyttäisi avautumisen merkkejä kaikesta huolimatta. Maissitkin tuntuvat madoille maittavan. Pieniä tähkiä näkyy.


Osan säkeistäni käänsin jo kun satoa ei  enää ollut tai se oli jo syöty. Härkäpapua, porkkanaa, yksi lanttu, purjoa ja ruohosipulia pitäisi vielä olla ruusukaalin ja maissin lisäksi säkeissä. Perunat olen jo syönyt, Marjukan perunanvarret ovat valtaisat.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti